CANDIDA ÉS REG-ENOR

CANDIDA ÉS REG-ENOR

A candida egy ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb embernél nem okoz gondot. A szervezetben természetes módon van jelen. Probléma akkor jelentkezik, ha az immunrendszer meggyengül.

Ha az emésztőrendszer nem működik rendesen, és a táplálkozásunk nem megfelelő, akkor a szervezet elsavasodása következik be, amely a candidiázishoz, a szervezet „elgombásodásához” vezet. A felelős ebben 30 fajta gomba.

A gombák elszaporodását bizonyos feltételek nagyon megkönnyítik, éppen ezért olyan körülményeket kell teremteni, ahol ezek a feltételek nem adottak. Ilyenek:

  • Olyan ételeket kell enni, amelyekben nem szaporodik a gomba
  • Olyan ételeket kell fogyasztani, amelyek nem erjednek (NEM cukortartalmú gyümölcsök, cukormentes ételek), mivel cukor hatására a gombák toxinokat termelnek, ami megbénítja a bélfal idegrendszerét, leállítva a perisztaltikát, nekilátnak szaporodni és az ételt bomlasztva gázokat képeznek (puffadáshoz vezet)
  • Segíteni kell a szervezet megtisztítását a savasító anyagoktól és a sejtközötti állományból kiüríteni az idegen anyagokat, amelyek gyulladást okoznak, biztosítva a feltételt a gombák és baktériumok szaporodásához

Az utóbbi két feltétel végrehajtásában segít a Reg-Enor kúra. Új módszer a candida ellen, regenerálja az emésztőrendszert, ezáltal javul az immunrendszer is és a fogyásban is segít!
 

A máj a szennyező anyagokat kiválasztja és az epével vegyítve az epehólyagba küldi. Amennyiben az epe nem ürül, a méreganyagok kiválasztása leáll és a vérrel a májból sodródik és lerakódik egy másik helyen. Ahhoz, hogy az epe ürülni tudjon, szükséges minden étkezésnél zsírt, szalonnát fogyasztani (alkalmanként 15-30 g-ot). Ez biztosítja, hogy nagy mennyiségű epe tudjon ürülni egyszerre. Az üres epehólyagot a máj ismét feltölti.

Az epe a Vater papillán keresztül a nyombélbe jut, segít az emésztésen, egyúttal a szennyező anyagot a bélbe ürítve tisztítja szervezetünket. A következtetés az, hogy az idegen anyagok eltávolításakor fellépő fokozott epetermelés – melyet zsír, szalonna fogyasztásával érhetünk el – jobb bélműködést eredményez, amivel segíthetjük az immunrendszer helyreállítását.

Sok rostos zöldséget kell fogyasztani, mert a rostoknak fontos szerepük van. A sok epe a bélbe jutva irritálja a bél falait, a perisztaltika felgyorsul. Az epe tisztítja a gombákat és a baktériumokat a bélfalakról, mivel az idegen flóra az epesavat nem kedveli. A vastagbélbe jutva az epe a rostokból értékes, rövid zsírláncot állít elő, ami segíti a szervezet immunrendszerét és biztosítja a nyomelemek rostokból történő kivonását és felszívódását, ami szintén fontos és elengedhetetlen szervezetünk jó működéséhez.

reg-enorBizonyított tény, hogy a bélbaktériumok pótlása nem vezet eredményhez rossz bélműködés mellett, mivel a gombák toxinokat termelnek és a nemes flóra megtapadását lehetetlenné teszik ezáltal. Candida albicans a bélfalon lencsenagyságú tályogokat képez sűrűn átszőve gombafonalakkal.

A felületi gombák tűnnek el, de a bélfalban ott vannak. A bélfalból a gombákat az epesav pusztítja el, mivel az epének egy nagy hányada felszívódik a bélfalon keresztül. Amíg a bélfalból a gombák eltűnnek, ez egy hosszú folyamat, de lehetséges, ha az előírt étrendet betartjuk. Az epesav az első számú gombaölő szer a bélrendszerben. Ha epe van bőven, a gombák nem tudnak szaporodni.

Nélküle minden igyekezet semmivé válik. A gombák eltűnésével a savasodás megszűnik és az általuk okozott tünetek is.


Hasonló blog bejegyzések a SLIM40 és a REGENOR diétáról